Skip to content
Kezdőlap » JUBILEUMI SIKEREK A NÉPKÖRBEN

JUBILEUMI SIKEREK A NÉPKÖRBEN

A Népkör Magyar Művelődési Központ szeptemberben indította 150. évadját. Az intézmény szakosztályai megsokszorozódott létszámmal folytatták a munkát a korlátozásokkal teli időszak után. Az oktatók kiemelkedő és szakszerű munkájának köszönhetően tagjaink számos belföldi és külföldi rendezvényen vehettek részt, ahonnan sok élménnyel és sikerrel tértek haza. 

A Népkör népi ének szakosztálya és a Szöllősy Vágó László Népzenei Műhely részt vett a 37. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn április 9-én Törökbecsén, ahol a Bóbita leánykar kiemelt arany, Kolozsi Anna és Korponai Réka páros kiemelt arany valamint Kolozsi Anna hegedűvel ezüst minősítésben részesült. A vetélkedőn Horváth Virág is részt vett, mint a népi ének szakosztály legfiatalabb tagja. Az énekeseket és Kolozsi Annát Bagi Valentina és Csonka Ferenc készítette fel a megmérettetésre.

A Bóbita leánykar április 23-án részt vet a XI. Dunán innen, Tiszán túl Kárpát-medencei gyermek- és ifjúsági verseny délvidéki elődöntőjén Horgoson, ahol arany minősítésben részesült a leánykar valamint Kolozsi Anna és Korponai Réka párosa.

Négy kiemelt arany minősítés született a „Tüzet viszek, lángot viszek…” Megyei-Délvidéki Népdaléneklési Versenyen, amelyből egyet Korponai Réka és Kolozsi Anna szerzett meg május 20-án. A versenyt a Bácskai Kultúrpalotában a Duna Népművészeti Alapítvány és a Duna Népzene-Néptánc Tanoda szervezte.

 

NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (1)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (2)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (7)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (9)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (10)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (11)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (8)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (4)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (3)

Az intézményünk Díszítőművészeti Szakosztálya Fenyvesi Margit vezetésével részt vett Bajsán a Testvériség-Egység Általános Iskolában húsvéthétfőn szervezett jubileumi, 50. MIRK, a kézimunkázók, kézművesek és gyűjtők, a képzőművészet valamelyik ágával foglalkozók minősítő találkozóján, ahol 11 kiállitó vett részt az intézményből 20 munkával, melyből 7 nívódíjas, 11 első és 2 munka második helyezést ért el. 

A Fabula Rsasa Színjátszó Grund Vásott kölykök című előadádásval részt vett április 1-jén a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén, Zentán valamint szerepelt a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVI. Találkozóján Temerinben. A vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjét 2022-ben Garay Béla rendező, színész, társulatalapító, közösségszervező születésének 125. évfordulója jegyében szervezték meg.

NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (5)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (5)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (12)

A Cifra-Boróka táncegyüttes részt vett május 20-án a Kőketánc énekes népi gyermekjáték- és néptáncvetélkedőn Óbecsén, ahol arany minősítésben részesületk Szécsi Viktória és Pintér Krisztián vezetésével valamint felléptek a XXX. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon május 22-én Szegeden.

A Népkör Magyar Művelődési Központot az a megtiszteltetés érte, hogy 2022-ben is társszervezője és egyetlen határon túli helyszíne lehet a 4.FOLKID Gyermek Népművészeti Fesztiválnak június 1-3. Között Szabadkán. Az intézmény Szilaj táncegyüttese Vajadaságot fogja képviselni június 4-6. között a budapesti Duna Karneválon.

NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (14)
NepkorMMK_Jubileumi_Sikerek (13)