Skip to content
Kezdőlap » Green E.Th.I.Cs » Call for Artists / Felhívás művészeknek

Call for Artists / Felhívás művészeknek

A GREEN E.TH.I.Cs FIATAL MŰVÉSZEKET KERES!

A GREEN E.Th.I.Cs projekt 18 fiatal képzőművészt keres, aki segíti létrehozni a GREEN E.Th.I.Cs GAMES vizuális arculatát.

Mi az a GREEN E.Th.I.Cs?

GREEN E.Th.I.Cs (zöld élményű színház inspiráló közösségeken keresztül) egy olyan projekt, amely a Kreatív Európa programon keresztül (Kreatív Európa nagy léptékű 2021) az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. 18 partner 12 európai országból, beleértve a színházi társulatokat, egyetemeket, kutatóközpontok, egyesületek és közintézmények. Az egyik  partner a projektben a Népkör Magyar Művelődési Központ. 

A Green E.Th.I.Cs projekt célja, hogy ösztönözze az ökológiai módszerek alkalmazását a kulturális szektorban az Európai Unió szabványai alapján. További cél olyan európai kulturális intézmények és szervezetek hálózatának létrehozása, melyek felhívják a figyelmet a klímaváltozás hatásaira és ösztönzik a polgárokat a kritikus gondolkodásra. A projekt művészeti tevékenységei közé tartozik egy ismeretterjesztő játék elkészítése Green E.Th.I.Cs Game (GEG), mely ökológiai témákat dolgoz fel a közönség aktív bevonásával az előadás során. 2024-ben és 2025-ben 120 városban adják elő Európa-szerte és több mint 45 000 polgárt fog megmozgatni.

A GREEN E.Th.I.Cs projekt 18 partner mindegyike választ egy-egy művészt, hogy részese legyen a fiatal művészek nemzetközi csoportjának és töltsön el öt napot a svédországi Stackarpban (2024. március 3–7.), ahol más képzőművészekkel közösen megalkotják a GREEN E.Th.I.Cs GAMES ÉLŐ- és TÁRSASJÁTÉK változatának vizuális arculatát.

Kívánatos, hogy a pályázónak tapasztala legyen a képzőművészet hagyományos ill digitális technikái terén és hogy rendelkezzen a megfelelő felszereléssel a munkához valamint meglegyen a képességük az önálló alkotásra.

A kiválasztott jelölt Stackarpban való  tartózkodását a pályázat kiírója állja (szállás, étkezés, útiköltség).

Feltételek:

  • A pályázó életkora 18 és 30 év között kell, hogy legyen
  • angol nyelvű kommunikációs képesség 
  • tapasztalat a vizuális művészetek területén

A jelentkezőknek rövid önéletrajzot és motivációs levelet kell benyújtani angol nyelven, személyesen a Népkör Magyar Művelődési Központ irodájában (Kossuth Lajos tér 4., Szabadka 24000) vagy elektronikus úton az info@nepkor.rs címen.

A jelentkezési határidő 2023. december 31.

További információ:
Népkör Magyar Művelődési Központ 
tel.: 024/557-033
e-mail: info@nepkor.rs

call for artists