Skip to content
Kezdőlap » JUBILEUM  A  JUBILEUMBAN

JUBILEUM  A  JUBILEUMBAN

A 2021-2022-es év több szempontból is jubileumi év a Népkör életében, hisz húsz éve alakult meg intézményünkben az Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztály felnőtt csoportja élén Boros Györggyel, aki a szakosztály művészeti vezetője és szaktanára a mai napig. A gyökerek azonban sokkal mélyebbre nyúlnak. A két világháború között intézményünk számos kiállításnak adott otthont. Hazánkban számos művész kezdte meg pályafutását a Népkör kiállítótermében, csak hogy néhány nevet említsünk: Oláh Sándor, Balázs Árpád, Covic Jelena, Almási Gábor, Götesman Tibor, Vanjek Tivadar stb. Büszkén elmondhatjuk, hogy korábbi tagjaink nagy része később hivatásos művész vagy képzőművész-tanár lett.

A jubileum alkalmából kiállítás nyílt május 20-án a Népkör Oláh Sándor Körgalériájában azoknak az alkotóknak a munkájából,  akik az elmúlt húsz évben tevékenykedtek a képzőművészeti szakosztályban.  A megnyitót a Szabadkai Zeneiskola Presto vonószenekara szinesítette Megyeri Mária tanárnő vezetésével.

A szakosztály 2002 óta heti rendszerességgel szervez több korosztály számára képzőművészeti foglalkozásokat, a szünidőben pedig alkotótáborokat, változatos programokat. Az Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztály az aktuális igényekhez és elvárásokhoz alkalmazkodva, egy képzőművészetre épülő művészeti bázissá vált, ahol mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelő technikát, stílust.

Plakat_Jubileum_a_jubileumban