Skip to content
Kezdőlap » INTERETNO FESZTIVÁL – ETNOPOLISZ

INTERETNO FESZTIVÁL – ETNOPOLISZ

A kultúrák varázsa egy helyen!

2023. augusztus 21. és 26. között huszonkettedik alkalommal szervezi meg a Népkör Magyar Művelődési Központ az Interetno fesztivált Szabadkán és környékén.

A fesztivál látogatottsága az Interetno nagy kedveléséről tesz tanúbizonyságot. Naponta több ezer ember látogat ki a fesztiválra.
Az Interetno fesztivál fő mondanivalója a különböző kultúrák egymásra  találása. Ennek jegyében több mint 500 néptáncos, népzenész, kézműves mutatja be tehetségét és hagyományait. Ők minden este fellépnek a Táncpanoráma keretein belül, bemutatva a szabadkaiaknak sokszínű, pompás kultúrájukat.

A Népkör a régióban betöltött központi szerepénél fogva összefogja a szabadkai és környékbeli kulturális eseményeket. Az Interetno fesztivál egyedisége abban rejlik, hogy a vajdasági kulturális értékek közvetítését szolgálja, mindemellett bemutatja a különböző országok kultúráját is. A rendezvény ingyenes szórakozási lehetőséget nyújt a népművészet iránt érdeklődőknek, minden korosztály talál magának szórakozási lehetőséget. Ezért is szolgálja a helyi magyar hagyományok minőségi fejlődését. Mivel más országok kultúráját és hagyományait is bemutatja, valamint több környező helységből érkeznek résztvevők, így jelentősen hozzájárul a vajdasági kultúra fejlődéséhez és megújulásához is. A fesztivál kulturális kínálata évről évre változatos koncertekkel, népzenei és néptáncbemutatókkal, játszóházas gyermekprogramokkal és gasztronómiai bemutatókkal bővül.
A Népkörben mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a legfiatalabb generációk mielőbbi helyi
kultúrával való „megfertőzésére”. Arra törekszünk, hogy a fesztiválon megszólítsuk azokat a rétegeket, akik érdeklődnek a helyi, azaz a vajdasági kultúra iránt és a jövőben a Népkör által megszervezett egyéb kulturális rendezvények résztvevői legyenek.

Részletes program: www.interetno.net

A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

interetno_plakat