Skip to content
Kezdőlap » EJ MI A KŐ? – ALKOTÓI PETŐFI VERSENY A Z GENERÁCIÓNAK

EJ MI A KŐ? – ALKOTÓI PETŐFI VERSENY A Z GENERÁCIÓNAK

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ februárban meghírdette Ej mi a kő? – alkotói Petőfi pályázatát általános iskolások 7.-8. osztálya, és középiskolások 1.-2. osztálya számára. A négy fős csapatok feladata volt, hogy elkészítsenek egy háromdimenziós alkotást, melyet Petőfi valamely műve ihletett valamint egy  videó elkészítése, ahol rímbe foglalva szülőföldjüket érintve mutatják be a Petőfihez kapcsolódó emlékhelyeket. 

Petőfi örök és ma is aktuális – halljuk határon innen és túlról a Petőfi-emlékév kapcsán. A fiatal generáció tagjai azonban ritkán gondolkodnak ekképpen nemzeti zseninkről, pedig Petőfi továbbörökítésének feladata rájuk vár. A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ kifejezetten a Z generációt szólította meg kreatív pályázatával, mely várhatóan hidat képez a múlt és jelen közötti szakadék felett. 

A Népkör ezzel a pályázattal Petőfi születésének 200. évfordulójáról is szeretett volna megemlékezni innovatív módon.

A pályázatra 15 csapat nevezett be Vajdaság kilenc külömböző településéről.

A videókra 2023. április 17-től online is lehet szavazni a Népkör MMK Facebook oldalán április 30-ig. A háromdimenziós alkotások április 11-től kerülnek a nagyközönség elé a www.nepkor.rs oldalon valamint az intézmény Facebook oldalán. Eredményhírdetés 2023.május 16-án!

A pályázat a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiumának köszönhetően valósul meg.