Skip to content
Kezdőlap » ÉLŐ ADVENTI KALENDÁRIUM

ÉLŐ ADVENTI KALENDÁRIUM

2021.december 1-24.

Online program

 

Idén „élő” adventi kalendáriummal büszkélkedhet Szabadka a Nèpkör Magyar Művelődési Központ által. 

Ehhez nem kell más mint egy buzgó szervezőcsapat és egy befogadó közösség. 

Mivel a Nèpkörben ez mind adott, Szabadka idèn èlő adventi kalendáriummal büszkèlkedhet.

Az adventi időszakban minden este más ès más nepkörös család házának vagy lakásának utcára nèző ablaka öltözik ünnepi díszbe. Tehát december 1-je és 24-e között minden nap különböző házakban díszítenek fel az ott lakók egy ablakot úgy, hogy az ünnepi díszek mellett szerepelni fog az aznapi dátum is. Így minden nap más és más ablak borul ünnepi fénybe, olyan, mintha az adventi kalendárium ablakait nyitogatnánk ki. 

Szeretnénk ösztönözni a családokat, hogy a hideg idő ellenére karoljanak egymásba ès szánják rá magukat egy ablaktúrára.

 

ADVENTI VÁNDORKOSZORÚ

A Népkör Magyar Művelődési Központ közössége közös gyertyagyújtásra szervez a szakosztályaival. A népkörös családok advent második és harmadik vasárnapján annak a családnak a háza előtt jönnek össze, akinek ablakánál felgyúlik az élő adventi kalendárium aznapi száma. Körbeállják a Népkör adventi vándorkoszorúját ès együtt gyújtanak gyertyát. Advent utolsó vasárnapján a vándorkoszorú  útja a Népkör Magyar Művelődési Központban èr vèget, ahol meggyújtásra kerül a negyedik gyertya.

NepkorMMK-EloAdventiAblak