Skip to content
Kezdőlap » Rendkívüli órák a kultúrában  – visszatekinés

Rendkívüli órák a kultúrában  – visszatekinés

A Népkör Magyar Művelődési Központ 2022. szeptemberében egy új programsorozatot indított az általános iskolák tanulói és iskoláskor előtti intézmények óvodásai számára. A rendezvénysorozat keretein belül a gyermekek megismerkedhettek a magyar népi kultúra sokszínűségével, Szabadka városának történelmi épületeivel valamint betekintést kaphattak a színjátszás alapjaiba és a népmese világába. 

A  „Rendkívüli órák a kultúrában„ című programsorozat foglalkozások vezetői: Szécsi Viktória néptáncpedagógus és Nyári Ákos színművész voltak. 

Szeptemberben megismerkedhettek a gyermekek a magyar néptánc alapjaival, népzenével, népi hangszerekkel és olyan eszközökkel, melyek nem csak a háztartásban, hanem a táncban is megjelentek, mint ügyességi eszközök. 

Októberben „Szabadkai  kukucskáló sétára„ indultunk.  Meglestük Szabadka városának híres – nevezetes épületeit, történelmi pillanataihoz, jeles személyekhez kapcsolódó épületeket kerestük fel és bekukucskáltunk. 

Novemberben a magyar népmese világába kalauzoltuk el a gyerekeket.  „A mindent járó malmocska„  című magyar népmese bábelőadását tekinthették meg az érdeklődők. Ezt követően a színjátszás alapjait sajátíthatták el a gyerekek játékos formában.  

Decemberben az Adventi ünnepkör jeles napjait, szokásait elevenítettük fel. 

Várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel 2023 – ban is  a  „Rendkívüli órák a kultúrában„ című 

rendezvénysorozatunkra.

 

További információk:

Népkör Magyar Művelődési Központ

Kossuth Lajos tér 4.

024/557-033 (9.00-13.00)

info@nepkor.rs

nepkormmk@gmail.com

www.nepkor.rs