Skip to content
Kezdőlap » FELHÍVÁS

FELHÍVÁS

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ által alapított elismerésekről szóló 09/2019 szabályzata szerint az intézményben kifejtett tevékenység és teljesítmény alapján a lent olvasható címek, díjak és elismerések odaítélésének javaslat tételére hívja fel a Népkör tagokat és pártolókat.
A felhívás keretében olyan személyeket, szervezeteket díjazunk, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el a Népkör életében és érdekében.


A díjakat és elismeréseket a következő kategóriákban osztjuk ki:

I. EMLÉKLAPOK

A Népkör tagjainak és vezetőinek, a Népkör szakosztályai-csoportjai keretében, illetve a Népkör érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként az alábbi emléklapok ítélhetők oda: 
-Almási Gábor emléklap: a képzőművészet, tárgyalkotás és díszítőművészet terén elért eredményekért;
-Bambach Róbert emléklap: a színjátszás, vers- és prózamondás terén elért eredményekért;
-Báthori Katalin emléklap: a tánc- és mozgásművészet terén elért eredményekért;
-Fehér Ödön emléklap: a zeneművészet terén elért eredményekért;
-Kosztolányi Mariska emléklap: a gyermekekkel folyó tevékenységért;
-Lévay Endre emléklap: a szervező- és népművelő tevékenységért;
-Nojcsek Géza emléklap: a vezetés és irányítás terén elért eredményekért;
-Szántó Róbert emléklap: az ismeretterjesztés és nyelvművelés terén elért eredményekért;
-Zákány Antal emléklap: az irodalom népszerűsítése terén elért eredményekért.

II. DĺJAK

A Népkör tagjainak és vezetőinek, a Népkör szakosztályai-csoportjai keretében, illetve a Népkör érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként az alábbi díjak ítélhetők oda:
-Piros tulipán díj: egy évad kimagasló tevékenységének elismeréseként;
-Ezüst tulipán díj: egy évtized kimagasló tevékenységének elismeréseként;
-Arany tulipán díj: életmű-díjként, de legalább 25 év kimagasló tevékenységének elismeréseként.

III. CĺMEK

A Népkör tagjainak és vezetőinek, továbbá más közéleti személyeknek, az egyesületi munka, illetve a Népkör érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenység elismeréseként az alábbi címek adományozhatók:
-A Népkör érdemes tagja: a Népkör aktív tagjának vagy vezetőjének adományozható, legalább egy évtizedes folyamatos, áldozatkész munkája elismeréseként;
-A Népkör örökös tiszteletbeli tagja: a Népkör aktív tagjának vagy vezetőjének adományozható több évtizedes tevékenysége elismeréseként, illetve olyan közéleti személyiségeknek, akik jelentős mértékben hozzájárultak a Népkör társadalmi és kulturális szerepének kibontakozásához.
Az Arany tulipán díj kitüntetettjei automatikusan elnyerik A Népkör örökös tiszteletbeli tagja címet is.

Pályázati feltételek:

A pályázaton bármely Népkör tag indulhat a pályázati űrlap megadott határidőig történő kitöltésével és beküldésével. A javaslatban részletesen ismeretetni szükséges a javasolt személy és/vagy szervezet tevékenységét a Népkörben. A javaslatokat a Népkör MMK Elnöksége értékeli a kategóriánként meghatározott szempontrendszer alapján. A javaslatokat 2023. szeptember 30-ig szükséges megküldeni a Népkör MMK postacímére (Szabadka, Kossuht Lajos tér 4.) vagy elektronikusan az info@nepkor.rs címre.
Kérjük megadni a javasolt személy e-mail elérhetőségét is. A díjak és elismerések átadására 2023. októberében, a Népkör hét rendezvénysorozat keretében kerül sor. A díjazottak nevét a Népkör Magyar Művelődési Központ honlapján az Elnökség nyilvánosságra hozza.

Népkör MMK Elnöksége