Skip to content
Kezdőlap » 502020 Magyarország – a Népkör MMK a CIOFF világkongresszuson

502020 Magyarország – a Népkör MMK a CIOFF világkongresszuson

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ csapatát, mint az Interetno fesztivál szervezőjét az a megtiszteltetés érte, hogy részt vehetett az UNESCO egyik legjelentősebb stratégiai partner szervezete, a CIOFF 50. jubileumi világkongresszusán.

A kongresszus célja a szakmai összefogás megerősítése volt a világ minden táján működő, népművészettel foglalkozó civil szervezetek és intézmények között, a népművészet értékeinek hatékony képviselete és nemzetközi kapcsolatainak összehangolt fejlesztése. A konferencián a népművészettel foglakozó magyarországi civil szervezetek teljes spektruma bemutatkozott. A CIOFF konferencia megrendezési protokollja alapján a nyolcnapos rendezvényt Szektorok ülései, Kulturális Konferencia, Nyitott Fórum szakmai tanácskozás, CIOFF Ifjúsági Tagozat ülések, plenáris tanácskozás, nyitó- és záróünnepség, valamint a kiegészítő kulturális események alkották.

A kulturális konferencián Bodrogi Hajnalka, az intézmény ügyvezetője átadta a Népkör elnöksége nevében Szigetvári József úrnak, a százhalombattai Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál igazgatójának a 150 éves Népkör Magyar Művelődési Központ jubileumi oklevelét a sokéves közös kötelességvállalásért.