Skip to content
Kezdőlap » Köszönet a Csoóri Sándor Alap támogatásáért

Köszönet a Csoóri Sándor Alap támogatásáért

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő nyílt és meghívásos pályázatot hirdetett a Csoóri Sándor Alapból, a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására. A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ a 2023/2024-es évadban is sikeresen pályázott a tárgyalkotó, népzene, néptánc és táncház altémákban. Köszönjük a támogatást!

A támogatásnak köszönhetően népi iparművészeink vásárokon, kiállításokon és versenyeken mutathatták be alkotásaikat, emellett fontos szerepet vállaltak az utánpótlás nevelésében is, hogy a fiatalabb nemzedékek is megismerhessék a népi kézművességet.

Népzene szakosztályunk is folytatta a munkát: egy új generáció kezdett bele a népi vonós hangszerek tanulásába, és szélesebb körben is bemutattuk népzenei szakosztályunkat, valamint kisiskolásoknak tartottunk népzenei műhelyeket és hangszersimogatókat.

Néptánc szakosztályunk reprezentatív csoportja új koreográfiával készült az évadban, és egy egész estés táncszínházi produkciót is bemutatott. A táncház mozgalom jelenleg megújul Vajdaságban, amelyben a Népkörnek is fontos szerepe van: havi szinten tartottunk táncházakat gyermekeknek és fiataloknak.

A Csoóri Sándor Alap támogatása lehetővé tette, hogy szakosztályaink megújuljanak és továbbra is sikereket érjenek el. Hálásak vagyunk a támogatásért, amely nagyban hozzájárult közösségünk és tevékenységeink fejlődéséhez.

csori-sandor-alap